Frida

Min syster är bra ♥


I like you, but I don't love you

Pojkar förstör. En förstörde mina jeans. En annan min säng. En tredje förstörde mitt hjärta. Det ligger där på golvet nu, och slår för så mycket, men ändå inte. Jag ska plocka upp det, jag arbetar på det. Det slår i alla fall för det viktiga, och det är viktigast. Det slår för mina katter, min familj, My Precious och mina underbara vänner. (Ja, Precious har en egen kategori)

Imorgon ska jag tillbaka till livet, äntligen. Har suttit och ugglat en vecka nu. Vill ut och röra på mig, ska ta promenad sen i alla fall.

Sometimes I get jealous
When I see you
When I see you with somebody new
I like you very much, but I don't love you




"/

Hej igen!

Jag är fortfarande hemma och är sjuk, när ska det ta slut? Imorgon hoppas jag på att kunna göra något vettigt i alla fall. Då har vi friluftsdag med Top och Teknik, jag tänkte att jag kanske skulle kunna vara med och leka där, men inte göra någon aktivitet innan/efter. Vi skulle leka lekar sen åka slalom eller vad vi nu vill. Realistisk som jag är inser jag att jag inte kommer kunna åka något. Men, som sagt, kanske kunna vara med och leka. För tillfället känner jag mig ändå rätt bra, men har en hosta utan dess like. Har smått panik, för jag ska in med en bokrecension som jag inte ens haft ork att börja på, men samtidigt har jag ju varit sjuk, borde vara en giltig orsak att lämna in lite senare, hoppas jag. 

Just nu funderar jag på att gå ut och få mig lite frisk luft, det kan nog vara bra efter att ha legat inne i fyra dagar. Jag läser också om min framtid, den inom byggen dvs. Händigt att det kom en katalog om just detta. 

 
Saknar den här grejen så det gör ont i hela hjärtat ♥

Sjuk måndag

Jag har så jävla ont i halsen! Tror jag den ska brinna upp efter varje ord jag uttalar. Det är som om ett litet troll (i halsstorlek) sitter med ett rivjärn och gnuggar på i min hals. Vilket ojuste troll, alltså! Stavas det schysst ellet juste? Känner mig så förvirrad angående detta. Nåja, jag är i alla fall hemma idag.

Orkar inte skriva mer nu, men vaniljglass är gott. Sen smaksätter man med det man vill, förmodar att det är nyttigare än att köpa smaksatt glass. Jag blandar i banan istället för att köpa med banan smak, nyttigare!

I'm back

Flyttade alla mina inlägg till denna blogg, har saknat den. Här står ju tre år av mitt liv nerskrivet, det är inget man bara lämnar har jag insett nu. Jag trodde att det skulle kännas bättre att börja om på nytt, men att blunda för saker gör inte att de försvinner. Nåja, har iaf kopierat alla inlägg (det finns säkert ett mycket bättre sätt, men jag kan knappt hantera paint, så det förklarar ju en del), därför har jag "skrivit" så många på en och samma dag.

Nu ska jag börja försöka att skriva lite mer, det är faktiskt ganska kul när man väl kommer igång.

Denna helg har varit bra, men har tyvärr blivit förkyld och haft feber. Det värsta med förkylning är ju att det blir så långdraget, jag vill fortsätta träna så som jag gjorde förra veckan, men det känns rätt omöjligt nu. Känns som jag kommer missa en del i skolan också, imorgon har vi idrott och på torsdag ska Top o Teknik har friluftsdag, hoppas jag är frisk till dess iaf.

Just det ja, min helg. I Fredags var jag ute med Anna och Amanda, det var skoj, trots att jag var luspank och inte hade råd med nåt i baren (som tur var blev jag bjuden). Jag fick också reda på lite sanningar/lögner om en viss person. Jag tror inte på dem, faktiskt, men jag intalar mig att jag gör det, så att jag kan fortsätta med det jag gör. Stöta bort, vara arg, inte må dåligt. Varför ska livet vara så komplicerat? Det är väl vad man gör det till.

Nu har jag min chans. Till inget känns det som. Men livet är inte slut. Det har knappt börjat. Om ett par månader börjar det. Nu börjar det. Nya kapitel kan börja närsomhelst. Bara man vill. Jag vill.


I´ll make you feel pretty

"At least I tried, I thought. And I was glad.
I hadn't got what I wanted, but at least I´d taken responsobility for my life.
I´d tried to fix something, I´d tried to make something happe.
I hadn't behaved like a passive victim, just letting life happen to me.
I had taken control.
It hadn´t worked, but so what.
The important thing was to try"
 




"I'm a pitiful sight, and I ain't all that bright
I'm definitely not chiseled from stone
I'm a cheat and a liar, no man's desire
I'll probably die cold and alone
But just give me a chance, 'cause deep down inside
I swear I got a big heart of gold
I'm a monogamous man, no more one night stands
Come on, honey, let me take you home"

Rally

Howdy

Jag är trött, arg, grinig, glad, rolig, bra, bäst. Ja, allt helt enkelt. Förundrad också, trodde det bara var en del män som bettedde sig som om de hade PMS. Tydligen gör MÅNGA det, ta inte detta på fel sätt, jag tycker att killar har rätt till känslor. Men alla dessa spel poch regler. Har alla killar börjat följa dessa? Har de alltid gjort det? Jag kanske bara har träffat undantagen förut. 

När man läser tjejtidningar så står det "Killarna svarar på dina frågor om kärlek", frågan om killar vill att man ska spela svårfångad och allt det där kommer ju givetvis upp. Nästintill ALLTID svarar killarna att de inte gillar spel o sånt. Varför spelar då alla dessa spel? Jobbigt, att man kan sumpa fantastitska människor för att följa spelets regler. Knepigt.

Ikväll blir nåt

När faller du tillbaka, till den du faktiskt är?

Intetsägande dag, inte dålig, men ja. Än är det inte över, har en del att göra under kvällen; Gå på buggkurs, hämta skidor, handla matsäck, läsa bok. Ja, det var nog allt. Imorgon är det iaf friluftsdag, jag, Emelie och Carro ska åka längdskidor och bada sen på eftermiddagen. Vi får väl se hur det går med allt, tror nog vi kommer få det trevligt iaf. Som vanligt när vi gör dumheter :P


Nothing man

Inget har förändrats egentligen, samtidigt har mycket förändrats. Inom mig. Det känns som jag är en nybliven ensam. Det är jag ju inte, har varit det ett bra tag nu. Men det är väl nu som JAG blivit ensam i tankarna. Jag har varit det, men jag har inte varit det. Förstår ni? Idag fick jag saker svart på vitt. Känns sorgligt, men samtidigt bra. Det är väl min tur nu. Slippa samvetskval. Jag kommer inte sluta tänka på att jag sårar än, det är en vana, djupt ingrodd. Inge mer strul nu. Jag är jag och jag är min egen. Jag gör vad jag vill, för jag är min egen. Gjort är gjort. Jag har sumpat en viktig människa för att jag inte känt mig ensam, för att jag inte har brytt mig. Nu är chansen med denne viktiga sumpad, som sagt. Men nu vet jag till nästa gång, när nu den blir.

Jag måste lära mig att leva med alla dumheter jag gör och kommer göra. Den enda som ska döma mig är i slutändan bara jag, för jag är min egen.

Den ni!

Jag gillar alla mina vänner, otroligt mycket. Det är en liten, men ack så värdefull skara.


LOVE

I can't love you anymore. I got so much to do. Don't give a shit about you.


Provångest

Har mitt sista matte E prov på torsdag, känner mig rädd. Började träna på det idag, kanske inte så bra. Jaja, tog en paus nu för att jag förtjänar det, snart ska jag sätta igång igen, en timme till idag tänkte jag. Var tvungen att sätta på datorn och spela musik, känner mig så sprallig, hoppig och sjungsugen för tillfället, hehe.

Jag vill göra något kul, jämt. Så känns det nu i alla fall. Jag vill kalasera, umgås med bra människor, flytta från detta ställe, inreda mitt badrum med ko-saker, busa med alla katter, spela TV-spel, skratta. Ja, allt kul, smått som stort, helt enkelt. Längtar efter framtiden, samtidigt som jag är rädd för den, men rädslan börjar minska alltmer nu.

Tyvärr lever man ju i nuet då, mitt nu är otroligt kaotiskt. Skulle jag beskriva det så skulle jag säga "FRÅGETECKEN" om allt och lite till. Väntar på förändringar, små saker som gör en lycklig, det är vad jag vill ha. Tyvärr får man inte de där små sakerna man vill ha, inte heller de stora. Det suger.

Vad jag bryr mig om nu
är att få ut dig ur skallen
är att aldrig ge hela hjärtat för kärlek igen
den tar slut från kyss till kyss
Vad jag bryr mig om nu
är att aldrig ge hjärtat rakt ut

Lördag

Mitt liv är så otroligt ointressant just nu, inget, verkligen INGET, händer mig. Skriver jag om min dag så kommer ni att dö utav uttråkning. Vore ju lite onödigt om ni skulle behöva dö, så jag avstår från att berätta om den.

Ska iaf försöka göra något roligt ikväll, med Preci. D.v.s om hon orkar efter matchen.

Intressant. Javisst.
Får ge mig ut och se om jag kan ha ngt att berätta imorgon istället. Förmodligen inte.


So sick of love songs

Hej hej hallå dagboken!

Sitter, SOM VANLIGT, med psykologin. Lite drygt, men ska försöka göra klart den idag i alla fall. Slutade tidigt idag så jag åkte hem med elva bussen, det kändes behövligt. Väl hemma eldade jag och somnade, men inte samtidigt som tur var!

Imorse, på bussen, skulle jag lyssna på MP3 tänkte jag, tyvärr hade jag bara med mig hörlurar och batteri, ingen mp3. Taskigt läge..undrar vart den är? Hmm...

Finns det något värre än dramatik i vardagen? Jag är so over drama!

Jag ogillar rökare, speciellt de som röker inne. Jag ogillar också tjejer som är arga på andra tjejer utan anledning. Även om tjejen blivit tilsammans med din gamla kärlek så kanske du åtmintsone borde prata med henne INNAN du vräker ur dig en massa skit? Bara en liten tanke. Det är nog en av alla de negativa saker med att bo i en håla. Att vilja ha kakan och äta den samtidigt.


Public enemies

Har man inte sett Public Enemies än, så ska man defenitivt göra det. Det är min favoritfilm just nu, den är väldigt ball. Verklighetsbaserad, John Dillinger var en stjärna. Se den! Johnny Depp spelar Dillinger, den är nästan värd att se bara för det. 

Min dag började inte som en bra dag, min dag börjar med engelska mellan åtta och nio-någonting. Därefter börjar vi igen tio i tolv. Jag kom till skolan, fick reda på att boken jag läst (ca 200 sidor in) inte dög att läsa. Hade engelska i kanske tjugo minuter, sen var det bara att vänta. Försökte jobba matte, det gick väl sådär. Var ganska så bitter över engelskan, det är såna händelser som får en att INTE vilja fortsätta bry sig.

Sen började väl dagen gå mot det bättre, gjorde en redovisning, fick prata ur mig med Carro, åkte hem tidigare med Anna och pratade ännu mer problem, jag och Anna är så otroligt lika på något vis. Tur att det finns människor som verkligen förstår sig på en.

Väl hemma fick jag fjutt på brasan, städade tvättstugan och garderoben på toaletten. Kände mig mycket duktig. Nu har jag skrivit en artikel till engelskan också, den som skulle in i November. Tur att jag är så punktlig. På tal om punktlig så trodde jag att jag skickat in en uppgift i svenskan, visade sig att så var INTE fallet, mailet kom inte fram. Så måste använda min privata mail, känns pinsamt att skriva till lärare från en mail som heter något på idiot..funderar på att skaffa en ny, mer formell mail till sådana ändamål. 

THE STARS NEVER SHINE ON THE WILDHEARTS


Bad romance



Idag har jag gått på buggkurs, det gick ganska bra. Förutom buggkurs så har jag fortsatt med psykologin, men kan inte fortsätta så mycket längre, väntar på att få tillbaka svaren på mina intervjufrågor. Ska snart gå och duscha och hoppa i säng.

Vissa människor är som krångliga katter, när man tror de är fångade slingrar de sig ur greppet. Då kan man välja på att jaga och locka på katten (möjligtvis i förgäves) eller vänta på att den kommer tillbaka till en självmant. Vilket alternativ är bäst?

Sick and tired of those boys

Är för tillfället djupt inne i psykologins värld, men ansåg att jag behövde en paus nu. Känner mig lite kluven när det kommer till psykologiuppgiften. Jag har menat att skriva om social fobi samt panikångest, men funderar starkt på att skippa panikångesten och bara skriva om social fobi. Vet inte om det blir tillräckligt då?

Jag ligger efter i skolan för tillfället, rätt rejält. Främst då i engelskan. Blir så arg på mig själv, jag är i slutspurten på gymnasiet och nu sackar jag efter. Dumt. Skärpning Lovisa!

Jag är beroende av The Hills och The City förresten. Premiär av The Hills om cirka tio minuter, kl 18.10. Jag ska se, fast har redan tjuvtittat på avsnittet som visas idag.


4 saker som jag är rädd för

Jag känner inte för att vara djup i min blogg för tillfället, därför fortsätter mina listor. Denna gång; 4 saker som jag är rädd för;

  1. Att bli vuxen - Samtidigt som jag knappt kan bärga mig till studenten och resten av mitt liv så är jag lite rädd. Rädd för ovissheten. Men, det är bara att ta tjuren vid hornen och övervinna den rädslan. Acceptera livet.
  2. Mycket på samma ställe - Mycket mat av olika sorter på ett och samma ställe, kryp i mångfald o.s.v. Saker det kryllar av, samt ordet "krylla" ger mig rysningar.
  3. Att göra saker jag i slutändan mår dåligt av - Jag kan göra saker som jag tror kommer kännas rätt, men när det väl skett ångrar jag mig något så otroligt. Mitt nyårslöfte är väl egentligen att aldrig mer utsätta mig för sådana situationer. Att älska mig själv helt enkelt.
  4. Döden

7 onödiga faktan om mig

  • Jag vill ibland att mitt hår ska se sådär rufsigt-ostylat-jag bryr mig inte ut. Har aldrig fattat hur andra gör, när jag vill sätta upp en slarvig, snygg knut blir det mest slickat efter huvudet, men inser nu att man faktiskt måste styla håret för att få det att se ostylat ut.
  • Jag insåg nyligen vilka under en tuperingskam kan göra.
  • Jag lider ibland av humörsvängningar som heter duga.
  • Jag uppmuntrar folk att berätta vad de verkligen tycker om mig, men blir innerst inne ofta stött och sårad.
  • Jag är ett kontrollfreak när det kommer till min hy. 
  • Jag brukar försäga mig och har svårt att hålla hemligheter.
  • Jag längtar efter sommaren för första gången. För första gången såpass tidigt på året dvs. Jag har aldrig gjort det förut för jag vet att det är väldigt onödigt att göra det i Januari, men i denna vinterkyla kan det inte hjälpas. Hatar att vilja ha saker som är så långt borta.

  • HT10

    Jag är i början, mitten av en kris, adolecensen tror jag den kallas. Vad ska jag göra efter gymnasiet. Istället för att ligga och spänna mig på nätterna och inte orka sova bestämde jag mig för att kolla upp de saker jag skulle kunna tänka mig att göra till hösten;

    1. Byggnadsingenjör - Det känns rätt på något vis, den vanligaste inriktningen på högskoleingenjör. Det finns efterfrågan och verkar väldigt intressant. Denna utbildning finns på de felsta universitet och högskolor, med aningen olika fokus. Tyvärr eller lyckligtvis (?) så finns den i Karlstad och Örebro, så vill jag så behöver jag ju inte flytta så långt bort. Med tanke på att utbildningen är vanlig så kan jag ju välja vart i Sverige jag vill gå den, tyvärr så finns den INTE i Sveriges vackraste landskap Småland, surt.
    2. Sjöingenjör - 4 årig utbildning i Kalmar. Verkar spännande, men vill jag ta ansvar för att ett helt fartyg med besättning ska klara sig utan problem på havet?
    3. Biståndsingenjör - 180 p, tre år i Skövde. Examensarbetet görs i ett U-land. Handlar om att förbättra u-länders levnadsvillkor. Hjälpa länderna med vatten o.s.v. Verkar spännande, men samtidigt skräckinjagande
    4. Brandingenjör - Verkar ypperligt spännande, handlar om bränder, risker o.s.v. Jag var verkligen insatt på att bli detta, men insåg sen att jag är rädd för eld. Hmm...
    5. Au Pair - Funderar på ett år utomlands. En liten avbrytare mitt i allt plugg kanske vore något. I så fall skulle jag vilja  arbeta i Skottland, Irland eller England. Verkar så underbart där.
    6. Frisör - Skulle jag få möjligheten att ändra mitt gymnasieval skulle jag förmodligen söka frisör. Kanske vore något nu?

    Det är viktigt att ta tag i det här nu, jag vill inte skjuta bort saker och tänka att det löser sig sen. Jag måste ta tjuren vid hornen och engagera mig. Så är det bara.


    RSS 2.0